Bálint József: Klíma-rögeszme

Összefoglalás:

Írásunkban igyekszünk átfogó képet adni a mai nyugati világot uraló klíma pszeudo-vallásról.

Ennek során számba vesszük a média gerjesztette riogatás különböző területeit.

Felidézzük, mi is az, hogy klíma. A média állításairól tudományos adatokra támaszkodva sorra megállapítjuk, hogy azok nem egyebek, mint szenzációhajhász, alaptalan riogatások.

Majd idézünk néhány alapvető fizikai-kémiai összefüggést, melyek elengedhetetlenül szükségesek a problémakör megértéséhez.

Írásunk leglényegesebb fejezete annak bizonyítása, hogy az IPCC által erőltetett teória a CO2 légköri koncentrációja növekedésének veszélyességéről hamis alapokon nyugszik.

Ennek során rámutatunk, a klasszikus üvegház sem úgy működik, ahogyan azt korábban elképzelték.

Felidézzük, a légköri CO2 nem csak a Földről visszasugárzott IR-sugárzást alakítja hővé, hanem a jóval nagyobb intenzitású, közvetlenül a Napból érkező IR-sugárzást is, mégpedig jóval nagyobb mértékben, mint a Földről visszavert IR-sugárzást.

Bizonyítjuk, hogy a hőáramlásnak jóval nagyobb szerepe van, mint a hősugárzásnak, ami szintén cáfolja az antropogén klímahatás (AKH) veszélyességét.

Szót ejtünk a Stefan-Boltzmann törvény téves alkalmazásáról, az atmoszférában jelenlévő vízgőz, vízpára klímafolyamatokban játszott jelentőségének lefelé történő hamisításáról.

Rámutatunk arra, az állítólagos konszenzus nem létezik a kérdésben a világ tudósai között.

Végül szentelünk néhány gondolatot a média hisztéria melletti, látványos állásfoglalásának.

Bálint József

Teljes PDF letöltése:  Klíma-rögeszme

 

4 thoughts on “Bálint József: Klíma-rögeszme

  1. Végre egy alapos összefoglaló erről az alaptalan hisztériáról. Valakiknek ez persze jó üzlet. Be kéne látni, hogy márpedig egy felmelegedési periódusban vagyunk. Amit nem tudunk megakadályozni. A politikusok által kitűzött ostoba célok teljesülésének realitása kb akkora, mintha a gravitációt akarnák csökkenteni. A realitás az lenne, ha az erőforrásokat a felmelegedéshez való alkalmazkodás érdekébe használnák fel.

  2. Minden baj forrása az emberiség mértéktelen túlszaporodása. Amíg úgyszólván exponentialisan növekszik a Föld lakossága, addig felesleges a részproblémák /üvegház hatás, klímaváltozás,fenntartható fejlődés és egyéb baromságok/ elleni “védekezés” és “harc”.
    Mi sem jellemzi jobban a mozgalmat, hogy egy – jóindulattal is csökkent értelmi képességű – ráadásul svéd/!/ gyerek a zászlóvivő.

    • Hogy „minden baj forrása az emberiség mértéktelen túlszaporodása”, csak részben igaz. Merthogy túlszaporodás is, eltervezett, megtervezett. Mégpedig ugyanazok által akik a “klima-rögeszmét” fenntartják.
      A rossz körülmények az élőlényeket (növényt állatot embert) túlélésre, szaporodásra ösztönzik. És az ellenkezője is igaz. Jóléti társadalmakban, akár állatról vagy emberről van szó, a szaporodás vágya, képessége, visszaesik. Az elmaradott népek körében rossz körülményeket (éhinséget, betegséget) teremtve, a szaporodás mértéke akár nagyságrenddel nagyobb a normálisnál.
      A rossz körülmények nem maguktól keletkeztek, s nem a társadalmak az oka. Ugyanis (hosszutávon) minden társadalom olyan szinten él, amilyen szint megteremtésére, fenntartására képes.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..