Nyilatkozat

A http://klimaszkeptikusok.hu/  honlap fórumot kínál azok számára, akik valóban tudományos érvekkel vizsgálják a földi klímaváltozás jelenségét.

Jelenleg ugyanis világméretű megfélemlítő propaganda kampány folyik, azt hangoztatva, hogy a folyamatban lévő klímaváltozást az ember okozza, ennek katasztrofális következményei lesznek, és ezért fő bűnösnek a széndioxidot tekintik.

Erre az ideológiára mára hatalmas zöld iparág fejlődött fel, hatalmas profit termelő, és még hatalmasabb érdek érvényesítő képességgel.

Ennek következménye, hogy jelentős média támogatást kapnak mindazok, akik ezt az ideológiát hirdetik, közöttük számos népszerű személy, akiknek a természettudományos ismeretei egy másodikos gimnazista színvonalát sem érik el, miközben világhírű tudósok semmiféle nyilvános megszólalási lehetőséget nem kapnak.

Nem vitatjuk a klímaváltozás tényét, hiszen a Föld több mint négy és fél milliárd éves történetében a klíma folyamatosan változott, és semmi nem indokolja, hogy éppen most ne változzon, annál is inkább, mivel 10-12 ezer év óta kifelé megyünk a legutóbbi jégkorszakból, és a korábbi jégkorszakok adatai szerint ilyenkor mintegy 30-50 ezer év időtartamú fokozatos melegedés következik.

Vitatjuk ugyanakkor azt, hogy a melegedésben az ember által kibocsátott széndioxidnak számottevő szerepe lehet.

Egy olyan bolygón ugyanis, amelyen a felszín több mint kétharmadát víz borítja, az üvegház hatás túlnyomó részét nem a széndioxid okozza, hanem a vízgőz.

Az éghajlat szabályozásában pedig az üvegház hatás mellett számos egyéb tényező is szerepet játszik, többek között az, hogy egy-egy földrajzi helyen a felszín milyen hatásfokkal nyeli el a Nap melegítő sugarait, továbbá az is, hogy a felszín által felmelegített levegő milyen intenzitással áramlik felfelé, és viszi magával a hőenergiát, hogy a magasban ott sugározza szét a világűr felé, ahol már alig érvényesül üvegház hatás.

Abszurdum az is, hogy ugyanazok, akik a széndioxidot teszik felelőssé az üvegház hatásért, követelik az atomerőművek felszámolását, és ellenzik a vízerőművek létesítését, holott ezek egyáltalán nem bocsátanak ki széndioxidot, sőt még az ökológiai lábnyomuk is minimális.

A http://klimaszkeptikusok.hu/ honlap szerkesztősége a beérkezett publikációkat szakértőkkel lektoráltatja. Írásaikat várjuk a doq224@gmail.com címre.

A publikációk szerzőinek tisztelet díjat fizetni nem tudunk.

Ugyanakkor a szerzők figyelmébe ajánljuk azt a szabályunkat, hogy a honlapon megjelent bármely publikáció szabadon és díjmentesen letölthető, és a szerző és a forrás pontos feltüntetése mellett ismeret terjesztés céljából – kizárólag ingyenesen – szabadon terjeszthető.

 

 

One thought on “Nyilatkozat

  1. Nagy szukseg van az ilyen jozan paraszti esszel is kovetheto tudomanyosan megalapozott honlapra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.