2015. 10. 24. – A Reális Zöldek Klub közleménye

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2015. október 24., szombat (OS) – A Reális Zöldek Klub arra kéri a kormányt, hogy a párizsi klímacsúcson ne vállaljon kötelezettséget sem a széndioxid emisszió csökkentésére, sem a megújuló energiák növelésére, mert tovább fokozódna az ország energia függősége, kiszolgáltatottsága, zsarolhatósága.

Tudományosan cáfolható, hogy a széndioxidnak köze lenne a klímaváltozáshoz. A Föld légkörében ugyanis a széndioxid koncentráció 400 ppm, azaz mindössze 0,04%. A földfelszín hőmérséklete és a széndioxid koncentráció között nincs korreláció. A Mars légkörében a széndioxid koncentráció 95,6%, ami több mint 2000-szer nagyobb. Habár a Mars levegője sokkal ritkább, még így is 30-szor több széndioxid van a Mars atmoszférájában, mint a Földön, ennek ellenére a marsi üvegházhatás csupán tizedrésze a földinek. Tudomásul kell venni, hogy a Földön 10-12 ezer évvel ezelőtt fejeződött be az utolsó jégkorszak, azóta a melegedés kisebb visszaesésekkel tart, és ez 30-40 ezer évig még így folytatódik. Támogatjuk ugyanakkor minden olyan emisszió visszafogását, amely árt a növényeknek, az állatoknak, és az embernek. A színtelen, szagtalan, láthatatlan széndioxid nem ilyen.

A széndioxid: LÉGTRÁGYA. A széndioxidnak nagy szerepe van a növények életében, a magyar mezőgazdaság terméshozamában is.

A széndioxid koncentráció 350 ppm alatti értékénél a mezőgazdasági terméshozamok jelentősen csökkennének. Ha ártalmas lenne, széndioxid tartalma miatt ki kellene vonni a forgalomból, a szódavizet, a sört, a pezsgőt, és a colát.

Juhos László, elnök
Kiadó: Reális Zöldek Klub

 

Forrás:  http://os.mti.hu/hirek/111425/a_realis_zoldek_klub_kozlemenye

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.