2015. 02. 12. – Illés Zoltán és a szakadó plafon

Illés Zoltán és a szakadó plafon

Illés Zoltánt nemsokára szentté avatják, miközben Ő szépen végig haknizza a baloldali sajtót, és elbeszéli milyen csúnya bácsi ez az Orbán Viktor, és milyen csúnya dolgok történtek az Orbán kormány által. Csak hogy eddig Ő volt ennek a kormánynak az egyik illetékes elvtársa.

Mindig ambivalens dolog a kilépők, fellázadók megítélése. Szeretjük, hogy Pokorni Zoltán időnként beszól (egy kicsit) és oktatás ügyben egészen emberszabású dolgokat képvisel, de közben tudjuk szerves része a Fidesz hatalmi gépezetének. Szimpatizálunk Ángyán Józseffel antikorrupciós harcaiban – egészen addig, míg meg nem nézzük (ha megnézzük) azt a sor törvényt, amit Fidesz-katonaként szó nélkül megszavazott. Ez az ambivalencia jelen van Illés Zoltán megvilágosodása esetében. Csakhogy itt a helyzet picit súlyosabb.

 

Nézzük.

—  Illés alatt Magyarországon nemes egyszerűséggel módszeresen lerombolták a környezetvédelmet.
—  Megszüntették az önálló környezetvédelmi minisztériumot – és a VM államtitkárságává silányították.
—  Az államtitkárságon belül is csúfos dolgok zajlottak. Szakmailag elismert vezetők tucatját rúgták ki, a hulladékgazdálkodást ripityára baltázták, kinevezték és szisztematikus védelmezték a tragikomédiába illő Tolnainét. De folytathatjuk.

—  A BM tokostul vonóstul bekebelezte az addigra feldarabolt vizügyet.
—  Rendesem megpiszkálták (meggyengítették) a környezetvédelmet érintő kb. összes törvényt (környezetvédelmi tv, természetvédelmi tv,    agglomerációs tv, területfejlesztési tv, energetikai tárgyú törvények, stb.).
—  Szépen felszámolták a jövő nemzedékek képviseletéért felelős önálló zöldombudsman pozícióját.
—  Fejsze végre kerületek a Kossuth tér, az Orczy-kert fái úgy, hogy Illés meg sem mukkant.
—  Jól eltervezték a Normafa és a Rómaipart „átalakítását” úgy, hogy az államtitkárságnak egy szava se volt a témához.

És még sorolhatnánk.

—  Mi történt a hulladéküggyel, amelyet hulladékbiznisszé redukálták, hogy tömhessék a Fideszes oligarchák zsebeit.
—  Vagy mi történt a hatósági és a nemzeti parki rendszerrel? Kiszolgáltatták őket a helyi kiskirályoknak.
—  Mi történt az almásfüzitői vörösiszap-tározónál lévő veszélyes hulladékkal, amikor is az államtitkárság és a szakhatóság sorra utasította el, hogy felülvizsgálja a “komposztálást”, hogy aztán az EU-nak kelljen kötelezettségszegési eljárást indítania Magyarország ellen emiatt.

A sor majdnem a végtelenségig folytatható. Illés Zoltán mindezt végig asszisztálta – majd most elkezd papolni arról, hogy Ő mindig is egy zöld harcos volt…. OMG. Nagyon nem kéne! – olvasható itt a zoldfront.blog.hu véleménye.

Forrás:  http://www.greenfo.hu/hirek/2015/01/23/illes-zoltan-es-a-szakado-plafon

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.