DIHIDROGÉNMONOXID

A dihidrogénmonoxid vegyület betiltására indított aláírás gyűjtő kampány ötlete eredetileg egy tréfás kedvű amerikai iskolás gyerektől származott.

A „kiáltvány” arról szólt, hogy be kellene tiltani a dihidrogénmonoxid vegyületet, mivel annak sokféle káros hatása lehet, olyannyira, hogy akár fulladásos halált is okozhat.

Az aláírás gyűjtés nagyon sikeres volt, mivel a megkérdezettek elsöprő többsége hiányozhatott az iskolában a kémia óráról, vagy esetleg nem figyelt arra, amit a tanító néni magyarázott a kémiai vegyületekről, különben rájöhetett volna, hogy a „dihidrogén” két H atomot, a „monoxid” pedig egyetlen O atomot jelenthet, miáltal a szóban forgó vegyület H2O vagyis víz.

Ezt az ötletet karolta fel és fejlesztette tovább a http://dhmo.org/ honlap szerkesztősége, annak bemutatása érdekében, hogy milyen böszmeségekkel etetik manapság az embereket a természettudományosan dilettáns méregzöld mozgalmak aktivistái.

Angolul tudó olvasóinknak ezúttal ajánljuk a figyelmébe a nevezett humoros, szórakoztató, és tanulságos honlapot, annál is inkább, mivel manapság ehhez hasonló böszmeség zajlik CO2 ügyben is a legmagasabb politikai elit közreműködésével és támogatásával.

A különbség csak annyi, hogy ők ezt most nem viccből csinálják, hanem tényleg komolyan gondolják.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.