Miskolczi Ferenc az IPCC-ről

Mészáros Milán: Miskolczi Ferenc az IPCC-ről

Miskolczi Ferenc, a NASA egykori légkörfizikusa állítja, hogy nem a szén-dioxid okozza a globális felmelegedést. Mivel a jelenleg elfogadott üvegházhatás-elméletet cáfoló eredményeit a NASA nem engedte közölni, Miskolczi felmondott az amerikai űrhivatalnál. Azóta újabb számításokkal támasztotta alá, és Magyarországon is publikálta szőnyeg alá söpört klímaelméletét.  

Az MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézete 2011. januárjában a nyilvánosság kizárásával projektet indított Miskolczi Ferenc kutatási eredményeinek kritikai vizsgálatára. Ez a vizsgálat egy év múlva lezárult, s nem talált lényegi hibát Miskolczi számításaiban, mindazonáltal a jelentéstevő Zágoni Miklós szerint azok “alátámasztják a széndioxid-kibocsátás globális korlátozására irányuló nemzetközi erőfeszítéseket”. Ez a nesze semmi, fogd meg jól! -a Zágoni-MTA duó artikulálásában. Miskolczi szerint ez a szakmai hozzáértés teljes hiánya, továbbá nem más, mint egy “bullshit”.

Miskolczi Ferenc tehát nem örül az elméletéről készült Zágoni-féle MTA-jelentésnek. Miskolczi a Zágoni-jelentésről készült észrevételeiben (http://atlatszo.hu/wp-content/uploads/2012/04/Miskolczi_MTA_comments-21.pdf ) leszögezi, hogy a dokumentumban fellelhető számtalan kijelentéssel nem ért egyet és azt nem tekinti a munkája objektív értékelésének.

Többek között a következőket mondja: “Sajnálattal vettem tudomásul, hogy Zágoni Miklós a kutatási eredményeim kapcsán, azokat felhasználva a széndioxid kibocsátás szabályozását proponálja. […] A klímaváltozással kapcsolatos kutatási eredményeim egyedüli világos konklúziója, ami az embereket, a tudományos közvéleményt, a szociológusokat és a politikusokat érdekelheti, az a széndioxid üvegházhatás és a globális felmelegedés ok-okozati szinten való összekapcsolásának a cáfolata. Ez azt jelenti, hogy a globális felmelegedésnek a fokozott széndioxid kibocsátással és a kapcsolatos (esetleges) légköri abszorpció növekedéssel történő magyarázata tudománytalan. Ha a fenti állításom igaz, akkor nyilvánvaló a széndioxid kibocsátás csökkentésére kifejtett nemzetközi és hazai erőfeszítések teljes értelmetlensége. Amennyiben a globális felmelegedés bizonyítottan létezik és mértéke bizonyítottan káros az emberiségre, akkor továbbá nyilvánvaló az ilyen irányú kutatásokra rendelkezésre álló amúgy is szűkös anyagi és technikai erőforrások átcsoportosításának szükségessége, a melegedés valódi okainak a feltárására. […] A globális felmelegedés és a légköri CO2 kapcsolatának tisztázása elsőrendű fontosságú, hiszen tudományosan megalapozatlan nézetek állami média által történő terjesztése nem más, mint az emberek intézményesített félrevezetése. Véleményem szerint milliárdokat kihúzni az adófizetők zsebéből a széndioxid üvegházhatás és globális felmelegedés szabályozása címén, valamint az IPCC és egyéb, többnyire jól fizetett, kormányhivatalokban üldögélő (legtöbbször laikus) úgynevezett üvegház szakértőket pénzelni bűn. A Zágoni féle jelentés konklúziója, mint olvasható, a széndioxid globális szabályozásának szükségessége. A több mint harminc éves munkám eredményeiből ezt a következtetést levonni csakis és kizárólag az objektivitás és szakmai hozzáértés teljes hiányával lehet.”

Ez a beszéd egy felelősségteljes és a tudományos igazságért bátran kiálló tudós ismérve. Miskolczi klíma-elmélete mindenképpen mérföldkő a klímatológiában, és teljes mértékben bizonyítja a globális felmelegedés mainstream mítoszának abszurditását. Ennek ellenére a Reális Zöldek azt csak egy kezdeti lépésnek tekintik az igazsághoz vezető rögös úton. Klímaelmélete sokkal több figyelmet érdemel, és a továbblépés csak erről a lépcsőfokról elrugaszkodva képzelhető el. Kár, hogy a világon és Magyarországon egyedül a Reális Zöldek Klub kezeli helyén a munkáját. Hazájától ennél sokkal nagyobb elismerést érdemel.

Felvetődik a kérdés: Ha a Magyar Tudományos Akadémia vizsgálata nem talált hibát Miskolczi munkájában, akkor miért nem tudott arról egy normális jelentést készíteni? Végül, miért nem terjesztette fel ezt a kitűnő embert és tudóst Nobel díjra? Hiszen ez az ország sikere is lenne.

Miskolczi is a Noble without Nobel.

2013. szeptember 30.

2 thoughts on “Miskolczi Ferenc az IPCC-ről

  1. Professzor Úr! Hiszek abban amit Ön mond, és Pierre Corbyn is, és német kutatók is…..A geoengineering-program űrfegyverkezési, és népirtási célzatú, amit be kell szüntetni! Előadűsokat tartunk, demonstrációkat szervezünk, kérjük segítségét, hogy szaktekintélyével mellénk álljon!

    andras madocsai a facebook-on, valamint az xxxxyvz@gmail.com címen

  2. Kedves Madocsai András!

    A környezettudatosság nem hit kérdése! Sok sok ismeretből és vizsgálati tényekből és spekuláció mentes megállapításokból lehet a környezeti összefüggéseket feltárni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..