KIRÁLY JÓZSEF: GONDOLATOK A KLÍMÁRÓL, AZ ANTROPOGÉN KLÍMAHATÁSRÓL (AKH)

A teljes pdf dokumentum letölthető:

Klíma-rögeszme5

 

One thought on “KIRÁLY JÓZSEF: GONDOLATOK A KLÍMÁRÓL, AZ ANTROPOGÉN KLÍMAHATÁSRÓL (AKH)

  1. Tisztelt Király Úr!

    Nagy örömmel olvastam a cikkét.
    Jómagam hónapok óta arra a megállapításra jutottam, hogy az ember igenis képes, kismértékben megváltoztatni, helyileg (városok közelében) a klímát.
    Városokban a nagymértékű emberi eredetű hőkibocsátás egyértelműen emeli a helyi hőmérsékletet. Az emberiség jelentős része városokban él, klímavédők meg leginkább. Tehát a személyes tapasztalatuk által is igazolva látják a téves alapokon álló elméletüket.
    Király úr a cikkében említette a vízgőz (felhők) szerepét.
    Szerintem és a tények arra mutatnak, hogy az ember erőteljesen csökkenti a szárazföldek vízkészletét. Mocsarak lecsapolása, folyószabályozások (pl.Tisza) felületek lebetonozása, természetes víznyelők megszüntetése, bányaművelés és kommunális célra rengeteg talajvizet szivattyúzunk ki. Talajvízszint méterekkel csökkent. Régen a hegyek mint víztároló tornyok múködtek. Most a vizet rendkívül gyorsan visszavezetjük a tengerekbe. A szárazföldekről “eltüntetett” víz emeli a tengerek szintjét. Indokolja az utóbbi idők vízszintemelkedését.
    A szárazföldi vízkészlet (vízfelület) csökkentése miatt, sokkal kevesebb víz tud elpárologni, kevesebb lesz a felhő, amelyek visszaverik a napsugarakat, kevesebb lesz az eső. Másodlagos vízkörzést csökkentve, melegebb, és szárazabb lesz a klíma.
    Ezen könnyen tudnánk segíteni. Víztárolók építésével, mesterségesen kialakított víznyelőkkel, erdősítéssel. A víztárolók mezőgazdaságilag jól hasznosíthatók, különösen, ha lassú áramlást szerkesztünk. Régi lassú áramlású Tiszában nyüzsögtek a halak. Vizimadarak tenyésztése is gazdasági hasznot, és egészségesebb táplálkozást hozna.

    Tisztelettel Bögözy Jánossy László

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..