Petz Ernő: Az egész világot félrevezető 97 %

Forrás:  PE-Energia Akadémia 225

Az egész világot félrevezető 97 %

Eddig csak azt tudtuk, hogy egy szűk körű, távolról sem reprezentatív felmérés alapján született és terjedt el világméretekben, hogy a tudósok 97 %-a egyetért a klímavédelemmel, ill. azzal, hogy a globális felmelegedés az egyre növekvő szén-dioxid kibocsátás következménye. Számtalanszor hangzott el érvként nyilatkozatokban, ill. konferenciákon, és jelent meg írásokban e hamis állítás. De nem csak klímavédők, hanem politikusok, magas rangú tisztségviselők nyilatkozataiban is. Még a klímarealista tudósok gúnyolására is felhasználták, minthogy ezek szerint ők a szkeptikus kisebbséghez tartoznak.

Íme, ennek a szándékosan félrevezető állításnak az igaz története:

„Arra az elhatározásra jutottam, hogy akkor járok el a leghelyesebben, ha ismertetem, hogy Obama megbízásából miképpen született meg a 97 %-os érték. A Chicago USA Egyetem (Illinois) megbízást kapott annak megállapítására, hogy a természettudósok közül hányan gondolják, hogy a klímaváltozás az emberi tevékenység következménye. Mintegy 10 000 kérdőívet küldtek ki. Mintegy 3000 érkezett vissza, amelyeknek kiértékelése nem járt örömteli eredménnyel. Ezért a vizsgálatot irányító Doran professzor és Zimmermann asszisztensnője elhatározták, hogy a megbízó elvárásainak megfelelően „feljavítják” az eredményt azzal, hogy csak azoknak a tudósoknak a kérdőíveit veszik figyelembe, akiknek publikációi több mint 50 %-a foglalkozik klímavédelemmel. Ilyen éppen 79 akadt a 10 000-ből! És ezek közül 76 felelt meg az elvárásoknak. Így keletkezett a híres/hírhedt 97 %. Egyébként Zimmermann 2012-ben elhatárolódott a tanulmánytól.”

Csak annyit fűzök hozzá, hogy Obama elnök volt a 2015. decemberi, Párizsban megtartott ENSZ-klímakonferencia ünnepelt díszvendége, ahol 193 tagország aláírásával elfogadták a klímavédelem célkitűzéseit megfogalmazó klímaegyezményt. A klímaadatok állandó manipulálása, és a fentiekbenismertetett csalás alapján megalapozottan állíthatjuk, hogy a klímavédelem vára erkölcsileg homokra épül, de e honlap előző cikkeiből azt is tudhatjuk, hogy az energiatermelés dekarbonizációja (mint fő célkitűzés), sem az irreális költségigények, sem a technológiai korlátok miatt nem megvalósítható.A homokra épített várak előbb, vagy utóbb összeomlanak, és maguk alá temetik a klímavédelmet csupán eszközként alkalmazó politikát.

Egyetemista koromban nyaranta a szülőfalum (akkor még működő) kis, kamrafejtéses kőszénbányájában dolgoztam. Olyan fejtésben is, ahonnan a szénpillérek maradék szenét „raboltuk ki”. A körülöttünk levő fenyőfa ácsolatok közül valamelyik mindig recsegve, jellegzetesen szálkásan töredezett a nagy nyomás alatt.  Most meg hallom a klímavédelem ácsolatainak egyre szaporább, és egyre hangosabb reccsenéseit. Csak maga alá ne temessen bennünket!

(Petz Ernő, 2019. 06. 04.)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..