A biomassza rosszabb, mint a szenes erőművek?

 A biomassza rosszabb, mint a szenes erőművek?

Úgy tűnik Európa legnépszerűbb megújuló energiaforrása katasztrofális hatással van a környezetre. Nem a szélerőművekről, vagy a vízi energiáról beszélünk. Európa legnagyobb megújuló energiaforrása a faapríték, a pellett. A fa elégetése, hivatalosan megújuló energiaforrásnak minősül, hiszen akár több fa is ültethető, mint amennyit elégetnek.   Tovább olvasom…

Összecsap a bolygónkra ható két legnagyobb erő: a felmelegedés és a kis jégkorszak

Két erő csap össze a Föld nevű bolygón: a felmelegedés és a kis jégkorszak. A közvéleményt mindkettővel riogatják, az MNO ezért Szépszó Gabriella éghajlatkutató segítségét kérte annak eldöntésére, jég lesz-e vagy sivatag Magyarországon. Nem árulunk el nagy titkot: egyelőre egyik sem, de most inkább úgy tűnik, gyermekeink és unokáink sem fognak hosszasan fázni.

Dokumentum letöltése: Összecsap a bolygónkra ható két legnagyobb erő – PDF

 

Eltitkolt tények a klímaváltozásról – Energiapolitika 2000 Társulat prospektusa

ELTITKOLT TÉNYEK A KLÍMAVÁLTOZÁSRÓL
Tényleg a széndioxid okozza a klímaváltozást?
Ne dőljön be a hivatalos propagandának!
Ismerje meg a tényeket!

A politika hatalmas propagandával és média támogatással hirdeti, hogy a klímaváltozást az ember okozza azzal, hogy túl sok széndioxidot bocsátunk ki. Az emisszió csökkentése érdekében hozott intézkedések azonban hatástalanok az éghajlatra, ráadásul együtt járnak a természeti erőforrások pazarlásával, és a környezet szennyezésével. Ésszerűbb lenne az erőforrásokat az alkalmazkodásra fordítani.

A tények: Enpol-klimaprospektus – PDF dokumentum letöltése.