DR. HÉJJAS ISTVÁN: MI A HIBA A KLÍMAELMÉLETBEN?

A nemzetközileg elfogadott klíma elmélet szerint a Föld éghajlata az üvegház hatás fokozódása miatt melegszik, és ez főleg az emberiség széndioxid kibocsátásának köszönhető.
E tudományosan vitatható modell alapötlete a 60-as évekből származik, amikor a NASA kutatói a Mars légkörét tanulmányozták, hogy lehet-e ott élet.
A modell szerint a bolygó felszíne a napsugárzás egy részét visszaveri, másik részét elnyeli. Ez utóbbi melegíti a bolygót, ezért a felszíne hősugárzást bocsát ki az infravörös tartományban, amelynek egy részét az atmoszféra elnyeli, csapdába ejti, és egyfajta „télikabátként” elszigeteli a bolygó felszínét a világűr fagyos hidegétől.

Teljes cikk Héjjas István – Mi a hiba a klímaelméletben?  PDF

Szarka László: Valóban tönkretettük a Föld önszabályozó rendszerét?

Az „urbánus zöldideológia” halálos fenyegetést jelent

Egy évvel az angliai megjelenést követően, 2010-ben adták ki Magyarországon James Lovelock Gaia halványuló arca. Utolsó figyelmeztetés (The vanishing face of Gaia. A final warning) című könyvét. Annak ellenére, hogy a mű egy világhírű kutató életműve összefoglalásának tekinthető, érdemi kritika alig jelent meg róla. A szerzőnek az éghajlatváltozással, az energiakérdéssel, valamint az „urbánus zöldideológiával” kapcsolatos gondolatai sokakat megbotránkoztatnak, de mindenkit el kell, hogy gondolkodtassanak.

Tovább a teljes cikkhez  Szarka_Laszlo_irasa  PDF

Dr. Héjjas István: Ózonréteg és UV sugárzás

Valamikor a jómódú emberek kerülték a napozást. Napsütésnek főleg mezei  munkások, jobbágyok, parasztok voltak kitéve, akik hamar lebarnultak, és a túlzott ultraibolya (UV) sugárzás is hozzájárulhatott ahhoz, hogy rövidebb ideig éltek, és a bőrük gyorsan ráncosodott.

Teljes írás  Ózonréteg és UV sugárzás  PDF megnyitása!

Miskolczi Ferenc klímaelmélete

Miskolczi Ferenc klímaelmélete
és ami mögötte van

A fizika törvényeit kétharmados többséggel sem lehet megváltoztatni. Megsértésüket a természet szigorúan szankcionálja. És még fellebbezni sem lehet. Ezt vallja Miskolczi Ferenc is, a NASA volt klímakutató munkatársa, aki vitatja a széndioxid és a klímaváltozás közötti kapcsolatot. Miskolczi professzor hatalmas mennyiségű adatot dolgozott fel, és végzett számításokat, de amikor az eredményeit bemutatta a megbízójának és munkaadójának, megtiltották azok nyilvános közzétételét. Ekkor mondta fel az állását. Azóta „szabadúszó” tudósként folytatja a kutatásait, miközben szakmai támogatást kap szinte a világ minden tájáról, számos egyetem és  kutatóintézet „klímaszkeptikus” tudósaitól.

Teljes írás letöltése: Miskolczi klímaelmélete – PDF dokumentum.